Een jong kind heeft vaak het probleem om gezond te blijven. Ze worden vaak niet toegelaten in de juiste omgevingen die de gezondheid bevorderen. Het hebben van een activiteit die de gezondheid bevordert, samen met training, is iets dat jonge kinderen en tieners nodig hebben. boksen is precies wat ze nodig hebben.

Jonge kinderen die beginnen met boksen, leren zelfrespect, vertrouwen in zichzelf en in hun lichaam. Ze zullen het gevoel krijgen met hun handen en geest te werken, en dat zal hen helpen om met emoties om te gaan en ze zullen gemoedsrust vinden.

Jonge kinderen leren snel boksen. Ze hoeven niet de beste Jackie Chan of Jet Li te zijn om gekwetst te worden vanwege de eerlijke normen die worden gesteld en waarop wordt geoefend.

Boksen is ook een geweldige vorm van lichaamsbeweging voor jou en je kinderen. Ik had eerder een bokser met ontwikkelingsstoornissen. Die persoon vocht constant om zijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Dit weerhield hem ervan naar school te gaan. Hij vocht vaak of was boos en vroeg zich af wat daar gebeurde. Ik raakte bij hem betrokken en gaandeweg wonnen we zijn vertrouwen. Vechten zou geen optie zijn. Hij begon te lopen en ging al snel over het hele veld, achter de bal aan en vechtend met de boksring. Het ging allemaal om hem. Het zelfvertrouwen van zijn vechter verbeterde van de ene op de andere dag. Hij scoorde een punt op de eerste trainingsdag en wist dat hij van top tot teen tegen een tas kon trappen. Hij vond het geweldig dat hij zichzelf aankon.

Verbeterpotentieel is ook een goede reden om boksen voor kinderen te trainen. Een van de redenen waarom ik boksen coach is vanwege de zelfverdedigingsvaardigheden die het anderen leert. Het is een bekend feit dat boksers minder vaak ouder worden of ruggengraatblessures krijgen dan de gemiddelde persoon. De reden hiervoor kan zijn dat ze niet de zwaarste klappen opvangen die joggers of andere atleten doen.

Vertrouwen hebben in jezelf en je kunnen is cruciaal. Ik wist dat deze jonge man het zou gaan maken als bokser, maar hij was nog steeds bang om geraakt te worden. Ik heb hem een ‚Äč‚Äčinspiratie gegeven. Ik vertelde hem over de bokser, Joe Louis, die met zijn rug tegen de muur stond in Joe Louis knock-out van de zwaargewicht bokskampioen, Jack Johnson. Na die ontmoeting zou Iron Anthony een bedwelmende prik hebben gecreëerd die Jack in een geconditioneerde slaap bracht. Korte tijd later versloeg Jack JohnsonHydosowas het laatste gevecht van zijn carrière.

Kinderen vinden het niet erg om in hun kont te worden geslagen, maar ze komen in de problemen als ze bang zijn om los te laten.

De geweldige bokser JackJohnson hoefde geen jabs te gooien in zijn gevechten. Hij probeerde zowel zijn prik als zijn beentrappen te gebruiken. Als u uw prik effectief gebruikt, kunt u veel stoten in één ronde gooien. Kinderen vinden het niet erg om op hun kont te worden geslagen. Maar helaas zouden ze er niets aan doen.

Als ze een bokser zien die al het harde werk dat in de training zit, probeert te gebruiken om al die stoten uit te delen zonder op te geven, dan zijn ze gebonden aan het idee van stoottraining met hun moeders en dochters.

Terwijl ze naast en soms tegen een gevaarlijke tegenstander werken, moeten kinderen de waarde van een goede prik leren en begrijpen en de voordelen ervan voor hun veiligheid en zelfverdediging. Maar dat betekent niet dat ze niet hard moeten trainen en veel moeten oefenen voor beide vaardigheden.

Twee tegen één? Oké, geef me een pauze.

Toen ik met Kapitein Steve Mizerak werkte, was het duidelijk dat hij zich erg op zijn gemak voelde bij zijn team van stoere jongens. Hij had nog twee strikes te gaan voor zijn tegenstanders. We moesten als team trainen waarbij we ad hoc moesten samenwerken. We konden op geen enkele manier bij elkaar vandaan blijven zolang we aan het rollen waren.

Als ik ooit nog een kans krijg om met Steve te rollen, beloof ik mijn partners en ik zal ervoor zorgen dat iedereen in ons team naar elkaar toe stapt.

Je moet je team van boksers opbouwen en leren om van team naar team te gaan. Je hoeft niet de slechterik te zijn – maar je moet een koude oorlogsmachine bouwen als je een geweldige bokser wilt zijn.

Ga voor meer artikelen over boksen naar de mainhoward Boxing-blog.

Categories: Main